HC Den Bosch wint ruim van promovendus Wageningen (1-7)

Harry Nijland • 18:04, 05-10-2014 / Laatste Update: 07:55, 13-12-2023

WAGENINGEN - HC Den Bosch kende zondagmiddag weinig moeite met promovendus Wageningen. Vera Vorstenbosch en Lidewij Welten scoorden ieder twee keer voor Den Bosch, dat met 1-7 won.

De laatste keer dat de hockeysters punten verspeelden tegen een promovendus was in 1997, sindsdien werd 59 keer op rij gewonnen. Wageningen-uit werd de 60e overwinning; al na drie minuten sleepte Maartje Paumen een strafcorner in het net: 0-1. Daarna bepaalden Lidewij Welten, Sian Keil en Vera Vorstenbosch de ruststand op 0-4. Op slag van rust werd overigens nog een strafbal gemist door HC Den Bosch.

Na de pauze gingen de Bossche hockeysters vrolijk door met scoren: Vorstenbosch maakte na 48 minuten 0-5, waarna Ireen van den Assem (strafcorner) en opnieuw Welten de score uitbreidden naar 0-7. Het slotakkoord kwam echter op naam van Wageningen; in de 68e minuut redde Claudia Veenendaal de spreekwoordelijke eer.