Hockeydames nog steeds ongeslagen in Pro League

admin • 10:57, 12-01-2020 / Laatste Update: 00:51, 09-01-2024

De Nederlandse hockeysters hebben ook in hun 2e wedstrijd in de Pro League in winst omgezet. Oranje versloeg China in Changzhou met 4-2, nadat het een dag eerder al met 3-0 had gewonnen van de Aziatische ploeg.

Oranje kwam in het 1e kwart een tikkeltje fortuinlijk op voorsprong, toen een voorzet van Laura Nunnink via de stick van een Chinese in het doel vloog. Marloes Keetels wist in het 2e kwart een min of meer mislukte strafcorner van Frédérique Matla alsnog te promoveren tot een doelpunt.

Vlak voor rust deed China iets terug, maar in de 2e helft liep de ploeg van Alyson Annan weer weg bij het gastland door treffers van Lidewij Welten en Matla. Keepster Anne Veenendaal moest zo'n 5 minuten voor tijd nog een tegentreffer incasseren.

Debuut

Na Ilse Kappelle debuteerde ook de 20-jarige aanvalster Pien Dicke van SCHC in Oranje. Over 2 weken vervolgen de hockeysters de Pro League in en tegen de Verenigde Staten. De vrouwen wonnen afgelopen jaar de 1e editie van de Pro League.