Hockeyer Sander de Wijn valt weg voor cruciale duels met Pakistan

14 oktober 2019

ANP

Hockeyer Sander de Wijn moet het belangrijke 2-luik tegen Pakistan aan zich voorbij laten gaan. De speler van Kampong is herstellende van een gebroken middenvoetsbeentje en ontbreekt daardoor voor de play-offs voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.


Lars Balk en Jelle Galema zitten ook niet bij de definitieve selectie van bondscoach Max Caldas voor de duels op 26 en 27 oktober in het Wagener Stadion van Amsterdam. De volgende 18 mannen zijn wel geselecteerd.

Seve van Ass, Sander Baart, Billy Bakker, Pirmin Blaak, Thierry Brinkman, Jonas de Geus, Jeroen Hertzberger, Jip Janssen, Bjorn Kellerman, Robbert Kemperman, Joep de Mol, Terrance Pieters, Mirco Pruyser, Glenn Schuurman, Sam van der Ven, Valentin Verga, Mink van der Weerden en Floris Wortelboer behoren tot Caldas' groep.

B-lijst
Balk en Galema zijn wel aangewezen als reserve. Ze keren na de wedstrijden tegen Pakistan terug in de trainingsgroep van Oranje, die zich gaat voorbereiden op de FIH Pro League en daarna, mocht Oranje van Pakistan winnen, voor de Spelen in Tokio.