Hockeyers Amsterdam vliegen na shoot-outs tegen RW Köln uit EHL

admin • 20:25, 20-04-2019 / Laatste Update: 07:41, 05-01-2024

De mannenploeg van Amsterdam is uitgeschakeld in de Euro Hockey League (EHL). De hoofdstedelingen gingen in Eindhoven nét aan onderuit tegen Rot Weiss Köln. Na reguliere speeltijd stond het 2-2, maar de Duitsers konden zegevieren na de shoot-outs: 6-5.

De bezoekers uit Köln kwamen na 35 minuten op voorsprong dankzij Johannes Grosse (0-1). Het leek helemaal de verkeerde kant op te gaan toen Christopher Rühr de voorsprong in het laatste kwart verdubbelde. Mirco Pruyser en Valentin Verga zorgden ervoor dat de Amsterdammers weer terugkwamen in de pot, maar in de shoot-outs was Amsterdam duidelijk niet scherp. Billy Bakker, Mirco Pruyser en Tom Hiebendaal misten.

RW Köln is een gevreesde tegenstander voor de Nederlandse ploegen. Donderdag klopten ze in de 8e finales de Nederlandse kampioen Kampong met 2-3. Ook Oranje-Rood ging onderuit tegen een Duitse club. Uhlenhorst Mülheim was woensdag met 2-3 te sterk.

De halve finale wordt zondag afgewerkt. RW Köln speelt dan tegen Real Club de Polo uit Spanje. De andere halve finale gaat tussen Mannheimer HC uit Duitsland en Waterloo Ducks uit België.