Hockeyers Oranje-Zwart pijnlijk onderuit op eigen veld in EHL tegen Uhlenhorst Mülheim

EHL

Bart van der Wijst • 00:19, 18-04-2019 / Laatste Update: 21:45, 08-01-2024

Wat een deceptie voor Oranje-Rood. De gastheer van de prestigieuze Euro Hockey League werd woensdagavond in de 8ste finales uitgeschakeld door Uhlenhorst Mülheim. De Duitsers wonnen de gelijk opgaande wedstrijd met 2-3.

Geen kwartfinale op zaterdag dus voor de ploeg van coach Roger van Gent, maar de verliezersronde op vrijdag.

Spannende pot

Oranje-Rood - dat in de competitie stroef draait na de winterstop - en de Duitse recordkampioen waren voor rust goed aan elkaar gewaagd. De eerste de beste kans voor Uhlenhorst Mülheim was raak. In de 5de minuut zette Jan Schiffer de Duitsers op voorsprong; 0-1.

Aanvoerder Mink van der Weerden bracht zijn ploeg in het 2de kwart op gelijke hoogte. Eerst werd zijn strafcorner nog knap gered, in de rebound pushte hij vanaf randje cirkel beheerst raak: 1-1. Dat was ook de ruststand.

Wéér terugknokken

Kort na de pauze keek Oranje-Rood weer tegen een achterstand aan door een doelpunt van Timm Herzbruch. Doelman Pirmin Blaak was na een knappe redding kort hiervoor uit zijn doel en verdediger Mark Rijkers kon het schot van Herzbruch net niet keren op de doellijn; 1-2.

Met een technisch fraai hoogstandje maakte Bob de Voogd aan het einde van het derde kwart de gelijkmaker. De Helmondse aanvaller nam een harde bal van Robert van der Horst direct onder controle, stuurde zijn tegenstander in het bos en prikte raak: 2-2.