Hockeyers pakken Argentinië na shoot-outs

admin • 10:45, 16-02-2020 / Laatste Update: 19:57, 04-01-2024

De Nederlandse hockeyers hebben olympisch kampioen Argentinië verslagen in de Pro League. De ploeg van manager Max Caldas gaf in Buenos Aires 2 keer een voorsprong uit handen (2-2), maar won alsnog via shoot-outs: 3-1. Jeroen Hertzberger, Glenn Schuurman en Jonas de Geus kwamen allemaal tot scoren, keeper Pirmin Blaak hield 3 Argentijnen van scoren af.

3 van de 4 doelpunten vielen in het eerste kwart. Oranje kwam na 5 minuten op voorsprong via Mirco Pruyser en vrijwel direct na de gelijkmaker van Lucas Martinez bracht Billy Bakker de ploeg van Caldas opnieuw aan de leiding. Nadat in het derde kwart de 1-3 van Mink van der Weerden uit een strafcorner was afgekeurd, trok Jose Tolini de stand gelijk. De Argentijn passeerde Blaak uit een strafcorner.

Oranje begon het tweede seizoen van de Pro League met 2 nederlagen tegen India, waarvan de tweede wel via shoot-outs. De hockeyers wonnen daarna twee keer bij Spanje (4-3 en 4-2). De mannen spelen zondag nog een keer tegen Argentinië in Buenos Aires , waar ook de Nederlandse vrouwen dit weekeinde 2 keer in actie komen.