Hockeysters Laren scoren vijf keer

17:22, 02-11-2014 / Laatste Update: 10:02, 13-12-2023

BLOEMENDAAL - De hockeysters van Laren hadden bijna de leiding teruggepakt in de hoofdklasse. Dit weekend won Laren achtereenvolgens van Oranje Zwart (vrijdag) en Bloemendaal (1-5, zondag). Omdat Den Bosch zondag vlak voor tijd toch nog won van Hurley - corner van Paumen in de slotseconden - blijft het team van Etienne Spee de Brabantse koploper nog steeds op een puntje volgen.

Na de moeizame overwinning op Oranje Zwart pakte Laren de zaken in Bloemendaal heel voortvarend aan. Naomi van As, tegen Oranje Zwart wegens een griepje niet zo heel prominent aanwezig, scoorde nu al in de eerste minuut de 0-1.

Korte tijd later werd het uit een strafcorner van Fieke Holman al 0-2, waarna Van As uit een cornervariant nog binnen het eerste kwartier voor 0-3 zorgde.

Laren drukte meteen door en Holman liet opnieuw zien dat ze de strafcorner goed beheerst. Bij rust was het duel met een 0-4-stand dan ook wel gespeeld.

Na de pauze speelde Laren de wedstrijd rustig uit. Kim Lammers maakte de vijfde, het was alweer haar dertiende goal in elf wedstrijden. Daarna mocht Bloemendaal via Joelle Ketting de eindstand op 1-5 bepalen.