Hockeysters ontspannen richting Champions Trophy (video)

admin • 13:56, 29-11-2014 / Laatste Update: 14:58, 13-12-2023

MENDOZA - Bondscoach Sjoerd Marijne trapt zaterdag met een fitte vrouwenselectie af voor de strijd om de Champions Trophy in het Argentijnse Mendoza. De hockeydames werkten de afgelopen dagen ontspannen toe naar het prestigieuze toernooi.

De laatste training bracht geen verrassingen en iedereen kon voluit meedoen. Oranje speelt vandaag om 15.30 uur Nederlandse tijd tegen China. Een dag later staat het op hetzelfde tijdstip het duel tegen Nieuw-Zeeland op het programma.

De dames werkten de afgelopen dagen ontspannen toe naar de openingswedstrijd van het toernooi. Dat bewijst een Instagram-filmpje van aanvalster Naomi van As. Van As danst er samen met Ellen Hoog​, Maartje Paumen, Lidewij Welten, Carlien Dirkse van den Heuvel en Eva de Goede even lekker op los.

Je moet wat in de bus...

Spannend gevecht

2 jaar geleden, ook in Argentinië, ging het gastland er met de eindzege vandoor. Argentinië won toen in de halve finale van Nederland na een spannend gevecht. De eindstand was 2-2, waarna shoot-outs de beslissing moesten brengen. Nederland scoorde er niet één en moest uiteindelijk genoegen nemen met de bronzen plak. Dat moet nu goud worden. "We hebben er heel veel zin in. We hebben 8 weken samen getraind en wat mij betreft mag het nu beginnen", aldus Maartje Paumen.

Veranderingen

Op de Champions Trophy wordt iets nieuws geïntroduceerd. Wedstrijden bestaan er niet uit 2 helften van 35 minuten, maar uit 4 kwarten van 15 minuten. Bij strafcorners wordt de wedstrijdklok stilgezet. Voor Marijne had het niet gehoeven, al die veranderingen. "Ik ben er niet zo’n voorstander van", zegt de coach op hockey.nl. "De speeltijd is korter, waardoor het voor ons moeilijker wordt tegenstanders kapot te spelen." Ook Paumen is niet enthousiast. Vanwege de grote selectie (18 speelsters) en het vele wisselen blijft er voor iedereen minder speeltijd over. "Ik heb liever 2 keer 35 minuten of zelfs langer."