šŸŽ„ | Hockeysters Oranje winnen nu wel van ArgentiniĆ«: ‘We werkten harder’

17 februari 2020

De Nederlandse hockeysters hebben hun 2e duel met Argentiniƫ in de Pro League gewonnen. Nadat zaterdag de thuisploeg in Buenos Aires nog met 2-0 te sterk was geweest, werd het een dag later 3-1 voor Oranje.


Dat gebeurde nadat het noodweer in de Argentijnse hoofdstad de wedstrijd een kleine 2 uur had stilgelegd. Door de overwinning blijft Nederland riant leiden met Nieuw-Zeeland op 5 punten en Argentiniƫ op 6.

(***)weer
Halverwege het 1e kwart stuurden de arbiters de teams vanwege het onweer naar binnen. Toen er weer gespeeld kon worden nam het gastland vroeg in het 1e kwart de leiding via Agustina Gorzelany uit een strafcorner. Op slag van rust zorgde FrƩdƩrique Matla, eveneens uit een strafcorner, voor de gelijkmaker.

Een door Yibbi Janssen benutte strafcorner betekende de voorsprong in het 3e kwart. In de slotseconden maakte Kyra Fortuin er, op aangeven van Lidewij Welten, nog 3-1 van. "We wilden meer energie in ons spel leggen dan zaterdag", keek Laura Nunnink, gekozen tot beste speelsters van de wedstrijd, terug.

Arbeid leveren
"We werkten harder, ook zonder bal, zodat er constant afspeelmogelijkheden waren." En dat moest om te winnen. Doorslaggevend, kennelijk. "Dat was het verschil met zaterdag", aldus Nunnink.