Hockeysters overklassen China bij terugkeer Eva de Goede

22 juni 2022

Proshots
Eva de Goede Nederland China Pro League video

Lekker hoor, hockeysters! De Oranjevrouwen hebben woensdag de Pro League afgesloten met een dikke overwinning op China. In Rotterdam werd het liefst 6-0.


China staat onder leiding van voormalig Oranje-bondscoach Alyson Annan. Dinsdag gingen Annan, toen zij haar oude team voor het eerst terugzag, en co ook onderuit (2-1). Deze pot stond vooral in het teken van de terugkeer van Eva de Goede (foto).

Goede Genade De Goede
De speelster scheurde in november vorig jaar haar kruisband af. Het was de vraag of zij ooit nog op topniveau zou kunnen hockeyen. Ja dus! De 3-voudig olympisch kampioene deed een afgesproken halfuur mee en zocht nadien de kleedkamer op.

Bij Oranje was sterspeelster Frédérique Matla met 3 treffers Vrouw van de Wedstrijd. Matla scoorde dinsdag niet. Maria Verschoor wel, zij opende de score tegen China. Felice Albers verdubbelde deze en Lidewij Welten zorgde met de 6-0 voor de eindstand.

Stand Pro League
Nederland besluit de Pro League dit jaar met 38 punten uit 16 duels, en is daarmee 2e geworden. Argentinië verzamelde 42 punten was al een poos zeker van de eindzege.