Hockeysters verslaan Japan met monsterscore op vierlandentoernooi

Bart van der Wijst • 09:29, 09-11-2017 / Laatste Update: 04:31, 06-01-2024

De Oranje-hockeysters hebben ook de 2de wedstrijd van het vierlandentoernooi in Melbourne winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Alyson Annan versloeg Japan met ruime cijfers (6-1).

De Nederlandse treffers in Australië kwamen op naam van Kelly Jonker, Maartje Krekelaar en Lidewij Welten, die allen 2-maal trefzeker waren.

Hockey World League

Het vierlandentoernooi geldt als voorbereiding op de finale van de Hockey World League in Auckland, die op 17 november begint.  Oranje treft op die dag meteen gastland Nieuw-Zeeland.

Nederland ligt op koers om het vierlandentoernooi als winnaar af te sluiten. De regerend Europees kampioen won gisteren met 2-0 van gastland Australië door treffers van Caia van Maasakkar en Krekelaar. Laatstgenoemde werd opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Kitty van Male.

Zaterdag spelen de hockeysters nog tegen de Verenigde Staten.