Hoppa! De hockeysters van Den Bosch gaan naar halve finale Europa Cup

Koen Suyk

Brian Vesseur • 21:02, 19-04-2019 / Laatste Update: 09:19, 05-01-2024

De vrouwen van HC Den Bosch hebben vrijdagmiddag gehakt gemaakt van het Ierse Loreto HC. In de kwartfinale van de Euro Hockey Club Champions Cup werd het 4-0. In Amsterdam kwam de damesploeg geen moment in de problemen.

De score had nog veel hoger kunnen uitvallen, maar de ploeg van Raoul Ehren sprong niet heel zorgvuldig met de vele kansen om. Niettemin stond er bij rust al een 3-0 stand op het scorebord door goals van Frédérique Matla (2x) en Pleun van der Plas. Vroeg in de tweede helft bepaalde Matla met haar derde doelpunt van de wedstrijd de eindstand op 4-0.

Nederlands onderonsje?

Door de makkelijke zege plaatst Den Bosch zich voor de halve finales, die zondag worden afgewerkt. De tegenstander daarin is of Amsterdam of UHC Hamburg, dat tijdens de laatste twee edities van de EHCC de finale van Den Bosch verloor. De finale wordt gespeeld op Paasmaandag.