Ingecalculeerde nederlaag voor Wageningen

Harry Nijland • 15:41, 16-11-2014 / Laatste Update: 12:02, 13-12-2023

LAREN - De hockeysters van Wageningen speelden in Laren het laatste duel voor de winterstop. De promovendus leed in ’t Gooi een ingecalculeerde nederlaag: 4-1.

Laren leunde op een snelle treffer van Juliëtte Hentenaar, die nog binnen tien minuten de score opende. Wageningen hield daarna stand en leek met een kleine achterstand de rust te halen. Naomi van As wenste echter niet aan dat scenario mee te werken en tilde in de voorlaatste minuut van de eerrste helft eigenhandig de stand naar 2-0.

Ook die stand hield lang stand. In de laatste tien minuten vielen nog drie treffers. Fieke Holman maakte er tien minuten voor tijd 3-0 van. Hentenaar maakte vijf minuten later de 4-0. Ellis van Brakele bepaalde twee minuten voor het verstrijken van de tijd voor de eretreffers. Voor de Wageninge captain was het haar allereerste goal op het allerhoogste niveau.

In de hoofdklasse breekt de winterstop aan. De internationals richten zich op de Champions Trophy in Argentinië.