Nederland na shoot-outs onderuit op HWL tegen Duitsland

Bart van der Wijst • 17:45, 07-12-2017 / Laatste Update: 15:47, 08-01-2024

De ploeg van Max Caldas is er niet in geslaagd de halve finale van de Hockey World League te bereiken. In het snikhete Kalinga Stadium in Bhubaneswar werd na shoot-outs van Duitsland verloren: 3-4. Na 60 minuten stond er een stand van 3-3 op het scorebord.

Met nog 25 seconden op de klok maakte Nederland de meer dan verdiende gelijkmaker in reguliere tijd. Mirco Pruijser schoot z'n 2de van de wedstrijd binnen.

Scherp Duitsland

Nederland speelde beter dan de laatste poulewedstrijd tegen België, maar keek halverwege het 1ste kwart toch tegen een achterstand aan. Julius Meyer liet de Nederlandse doelman kansloos: 0-1. In het 2de deel van de 1ste helft waren de rollen omgedraaid. Pruijser maakte gelijk, waarna Bjorn Kellerman na een prachtige assist van Thijs van Dam de 2-1 maakte.

Duitsland profiteerde na rust optimaal van het feit dat Nederland met 10 man stond. Tristan Algera werd 2 keer naar de kant gestuurd, 2 keer was het raak. Eerst maakte Florian Fuchs van Bloemendaal de gelijkmaker, Constantin Staib zette onze buren daarna op voorsprong. Pruijser was het uiteindelijk met de meer dan verdiende gelijkmaker.

Spanning in shoot-outs

De spannende shoot-out viel uiteindelijk niet de kant van op van Oranje. Billy Bakker miste de eerste, evenals Fuchs namens Duitsland. Vervolgens raakten beide landen, maar ging het mis bij Robbert Kemperman. Hij scoorde wel, maar was buiten de tijd (8 seconden). De Duitsers scoorden daarna alles: 3-4.

Overigens is Oranje nog niet klaar op de Hockey World League, het speelt nog voor de plekken 5 tot en met 8.