Nederlandse hockeymannen weten ook Duitsland niet te verslaan in Pro League

admin • 21:57, 05-03-2019 / Laatste Update: 13:36, 12-12-2023

De Nederlandse hockeyers hebben in de FIH Pro League de 2e opeenvolgende nederlaag geleden. De ploeg van bondscoach Max Caldas ging in Rotterdam met 0-1 onderuit tegen Duitsland. Oranje verloor eind vorige maand met 4-3 in en tegen Argentinië.

Met 6 punten uit 5 duels, inclusief een bonuspunt dankzij een gewonnen shoot-out tegen Australië, kan Nederland vooralsnog geen hoofdrol vervullen in het nieuwe mondiale toernooi.

Grote kansen

Oranje, sterk verjongd en gewijzigd in vergelijking met de WK-selectie, deed zichzelf in Rotterdam met een ruststand van 0-0 tekort. Met name in de slotfase van het 2e kwart miste de thuisploeg legio kansen, waaronder 3 strafcorners. Na de pauze liet Duitsland zich meer gelden. Doelman Sam van der Ven liet zich in de 45ste minuut verrassen door een schot van Florian Fuchs vanuit een moeilijke hoek (0-1). Ondanks grote kansen voor met name Bjorn Kellerman en Bob de Voogd bleef de verdiende gelijkmaker uit.

Details

,,We hebben voldoende kansen gecreëerd, maar verliezen op details'', concludeerde Caldas bij Ziggo Sport. ,,Duitsland kwam tot scoren en wij niet. Maar ik kan hier wel mee leven gezien de manier waarop we hebben gespeeld. Ik maak me geen zorgen over het al dan niet halen van de Final Four. We zijn net begonnen, er komen nog negen wedstrijden.”

Eindtoernooi

De krachtmeting met Duitsland was het 1e duel van de Pro League op Nederlandse bodem. Op 13 april speelt Oranje de eerstvolgende wedstrijd tegen Spanje, eveneens in Rotterdam. Na een volledige competitie van 14 ronden gaan de 1e 4 van het klassement naar het eindtoernooi, dat eind juni in het Wagener-stadion in Amstelveen wordt afgewerkt.