Nederlandse hockeysters uitgeschakeld in World League

admin • 03:55, 11-12-2015 / Laatste Update: 10:27, 08-01-2024

Net als de mannenploeg is ook het Nederlands vrouwenteam onttroond in de Hockey World League. Het team van de debuterende bondscoach Alyson Annan bleek in de nacht van donderdag op vrijdag niet opgewassen tegen gastland Argentinië. Het klassieke duel in de kwartfinale tussen de twee aartsrivalen eindigde in 1-0.

De ploeg van Annan kwam de groepsfase in Rosario soepel door met drie ruime overwinningen op rij. De olympisch- en wereldkampioen kon tegen Argentinië echter niet in het eigen spel komen. De vijfde plaats is nu het hoogst haalbare voor Oranje, dat vorig jaar bij het gouden WK in Den Haag nog met 4-0 won van de Zuid-Amerikaanse ploeg in de halve eindstrijd.

Prima indruk

Argentinië maakte een prima indruk in het duel tegen Oranje. Gesteund door een snelle voorsprong, na een trefzekere backhand van Delfina Merino, slaagde de gedreven thuisploeg erin om de aanvalsopbouw van Nederland af te stoppen. Toch kreeg het team van Annan in de eerste helft voldoende kansen op een doelpunt. Kelly Jonker miste echter twee keer in scoringspositie en ook vier strafcorners, twee van Eva de Goede en twee van Caia van Maasakker, leverden geen treffer op.

Na de pauze haperde het Nederlandse spel opnieuw. Zelfs met twee speelsters meer, na twee tijdstraffen voor de thuisploeg, kon het gehaaste Oranje niet doordrukken. Zonder de smaakmakers Maartje Paumen en Carlien Dirkse van den Heuvel (beiden thuis, rust gekregen van Annan) bleek de nummer één van de wereld in en tegen Argentinië niet slagvaardig genoeg.