Onderzoek naar 3 hockeyers van wereldkampioen België vanwege illegaal gokken op WK

15 januari 2019

Getty Images for FIH

Een paar hockeyers van de Belgische nationale ploeg hebben tijdens het gewonnen WK vorige maand in India mogelijk illegale weddenschappen geplaatst. Volgens Belgische kranten gaat het om 3 spelers uit de selectie, die in de WK-finale Nederland op shoot-outs versloeg. De Belgische kansspelcommissie is bezig met een onderzoek.


De Belgische hockeybond (KBHB) bevestigt dat de kansspelcommissie informatie heeft opgevraagd. Daar horen onder meer de karakteristieken van de WK-duels van de 'Red Lions' bij. De KBHB benadrukt dat het niet om een onderzoek van de politie gaat.

Iedereen was op de hoogte
Volgens de KBHB was elke speler in India op de hoogte van het verbod om te gokken op WK-duels in India. Een woordvoerder onderstreepte dat de KBHB zo transparant mogelijk wil zijn en dat de positie van de KBHB duidelijk is. "Alleen onze sport en ons imago tellen", liet hij weten.

Verboden in België
De Belgische wet verbiedt weddenschappen op wedstrijden in een competitie waarop de gokker een directe impact kan hebben. De straffen variëren van een boete tot 3 jaar cel.