Oranje-Rood-clubicoon Robert van der Horst kondigt verrassend einde carrière aan

29 april 2019

Orange Pictures

Het einde van de hockeycarrière van Robert van der Horst is in zicht. De 34-jarige middenvelder van Oranje-Rood zet na 20 seizoenen hoofdklassehockey aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. Dat maakte hij zondag na de wedstrijd tegen Tilburg aan de spelersgroep bekend.


Van der Horst bevestigde het nieuws aan het Algemeen Dagblad, maar komt pas op later moment terug op zijn beslissing. De mededeling van Van der Horst komt voor veel mensen onverwacht. De hockeyer had nog een contract tot medio 2020 bij Oranje-Rood.

Van der Horst kan gerust een icoon van de Eindhovense club genoemd worden. Hij werd 4 keer kampioen met Oranje Zwart, de club die in 2016 met EMHC overging tot Oranje-Rood. Daarnaast pakte Van der Horst in 2015 de Euro Hockey League met Oranje Zwart en werd hij over dat jaar uitgeroepen tot de beste hockeyer van de wereld. Daarvoor kwam hij overigens nog een paar jaar uit voor Rotterdam, van 2009 tot 2012.

Legende
Van der Horst is 272-voudig international en won in 2012 met Nederland olympisch zilver. Zijn laatste interland speelde hij al een tijdje geleden: op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro speelde hij voor het laatst in het tenue van Oranje.