Roger van Gent ziet het niet meer zitten en stapt op bij Oranje-Rood

25 april 2019

Fotopersburo van de Meulenhof bv

Oranje-Rood-coach Roger van Gent is per direct opgestapt als trainer van de mannenploeg. 4 wedstrijden voor het einde van het reguliere seizoen geeft Van Gent er de brui aan omdat hij 'de groep niet meer kan raken'.


"Door interne factoren in het team maar ook externe processen waar ik geen invloed op heb, voel ik dat ik niet optimaal voor de groep kan staan. Mijn 30-jarige ervaring in de topsport leert me dat niemand groter is dan het team, ook niet een trainer-coach. Indien ik niet meer optimaal kan functioneren moet ik in het belang van het team, de club en mezelf een keuze durven maken."

Harry van Hout laat namens Oranje-Rood weten dat de ploeg de keuze van de coach respecteert. Het is nog onduidelijk wie er komende zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Tilburg op de bank zit.

Na de winterstop bakt Oranje-Rood er heel weinig van. Met 4 nederlagen op zak en een uitschakeling in de 8e finales van het EHL, heeft de ploeg veel goed te maken. De komende duels moet er met Tilburg, Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch gevochten worden voor een plek in de play-offs. De Eindhovenaren staan op de gedeelde 4e plek.