Schaerweijde pakt door en haalt Pakistaans hockeyduo op bij Oranje-Rood

17 mei 2019

BSR

De hockeyers van Schaerweijde hebben zich voor komend seizoen versterkt met de Pakistanen Rizwan Muhammad en Rashid Mehmood. Het Pakistaanse 2-tal komt over van topclub Oranje-Rood en moet de Zeister promotieklasser een forse kwaliteitsimpuls geven.


De komst van de 29-jarige Muhammad en de 2 jaar oudere Mehmood is nog niet helemaal zeker. Schaerweijde wacht nog op goedkeuring van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) voor het Pakistaanse duo.

Wachtstand
Geeft de IND groen licht, dan tekenen de heren een contract voor 2 seizoenen. Muhammad en Mehmood namen donderdag na 7 seizoenen afscheid van Oranje-Rood. De Eindhovense club, die naast de play-offs om de landstitel greep, besloot de aflopende verbintenissen met het duo niet te verlengen.

Muhammad (foto) is een linksmidden en was op het afgelopen WK in India aanvoerder van het nationale team van Pakistan. Mehmood, een linksachter, heeft 134 interlands achter zijn naam staan. Zij worden in Zeist herenigd met hun landgenoot Fareed Ahmed, de middenvelder die momenteel bezig is aan zijn 1e seizoen bij Schaerweijde.

Strijden
Schaerweijde is in de promotieklasse momenteel verwikkeld in een strijd om een ticket voor de play-offs om promotie naar de hoofdklasse. De ploeg van coach Suzan Veen, die onlangs haar aflopende verbintenis verlengde, staat 4e en heeft met nog 2 wedstrijden in het verschiet een achterstand van 2 punten op nummer 3 Cartouche. De nummers 2 en 3 plaatsen zich aan het einde van de competitie voor de play-offs.

Natasja Weber on Twitter


Afscheid van 4 iconen van Oranje-Rood. Vlnr Rashid, Rizwan, Bob de Voogd en Robert van der Horst.