Spannend: 2 beslissende wedstrijden bij play-offs hockeymannen

admin • 23:40, 13-05-2017 / Laatste Update: 16:52, 12-12-2023

De play-offs bij de hockeymannen zijn ongekend spannend. Het Utrechtse Kampong en Amsterdam wonnen allebei hun 2de wedstrijd tegen respectievelijk Bloemendaal en Rotterdam en dwongen op deze manier een beslissende wedstrijd af. Pas zondag wordt duidelijk welke 2 ploegen tegen elkaar gaan strijden in de finale om de landstitel.

Kampong verloor woensdag de 1e wedstrijd in de best of 3 van Bloemendaal met 3-2. Het team uit Utrecht mocht deze wedstrijd dus niet verliezen. Kampong kwam in de wedstrijd al snel met 2-1 voor.

Late treffer Kampong

Na de pauze herstelde Bloemendaal door een strafcorner de stand naar 2-2. Heel lang leek het op een gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Kampong toch nog. In een beslissende wedstrijd gaan de 2 nu uitmaken wie de finale haalt.

Amsterdam tegen Rotterdam

De club uit Rotterdam was woensdag in eigen huis nog te sterk voor Amsterdam en won met 2-1. Ook de Rotterdammers moesten dus nog 1 keer winnen om de finale veilig te stellen. Maar Amsterdam was juist het team was in de 7de minuut al op 1-0 voorsprong kwam. Rotterdam deed nog wat terug alleen kon de trein van Amsterdam niet meer stoppen. Het werd 2-1 voor de hoofdstedelingen.

De 2 beslissende wedstrijden worden zondag gespeeld. De winnaars van deze partijen gaan strijden om de Nederlandse titel. Ook deze wordt in een best of 3 beslist.