Tophockeyster Noor Omrani over haar salaris bij HC Den Bosch: ‘€300 per maand, super oneerlijk’

17 november 2022

Pro Shots
noor-omrani-vriend-marcus-pedersen-vriendin-hockey-feyenoord-salaris

Allebei doen ze aan topsport en spelen ze bij een topclub in Nederland. Toch verdient hockeyster Noor Omrani met haar '300 euro per maand' ontzettend veel minder dan haar vriend Marcus Pedersen. De Feyenoord-voetballer noemde dat al respectloos en zelf vindt Omrani het ook 'super oneerlijk'. Dat zegt ze in de podcast 'Vrouwen aan de top' van FHM.


Omrani moet het dus doen met 300 euro per maand. Daarvoor hockeyt ze dus bij de beste club van Europa. "Ik verdien heel weinig bij de hockeyclub. Mijn samenwerkingen op social media zijn mijn grootste inkomstenbron. Zeker niet mijn loon bij Den Bosch", is ze eerlijk in gesprek met FHM-hoofdredacteur Chris Riemens.

'Super oneerlijk en respectloos'
Ze vindt het vooral 'super oneerlijk' dat zij net zoveel tijd en energie steekt in haar topsportcarrière als haar vriend Pedersen. “Ik krijg nu €300 per maand. Ik heb nu een relatie met een voetballer (Pedersen dus) en ik steek er niet minder tijd in dan dat hij doet. Dus dat is eigenlijk super oneerlijk.” Pedersen zei volgens Omrani ook meteen dat het 'respectloos' was toen zij hem vertelde wat ze verdiende.

'Dan was ik allang gestopt'
Maar zielig hoeft niemand haar te vinden. "Ik doe het helemaal niet voor het geld. Hockey is gewoon echt mijn passie. Als geld mijn drijfveer was, dan was ik allang gestopt.”

Relatie met Feyenoorder Marcus Pedersen
Omrani vertelt ook nog hoe zij en Marcus Pedersen een relatie kregen. "Ik heb best wel brutale humor en ik val gewoon echt op van die kaashoofden. Van die blonde guys. Ik stond echt ver van Marcus af en kon zijn gezicht niet eens zien, maar ik vond hem zo goed spelen. Hij was echt een van de beste van het veld. Dus ik grap tegen mijn vriendin van ‘Hé, daar loopt m’n schatje!’. Echt super dom."