Tophockeyster Vega (29) zet nu al een punt achter loopbaan: ‘Het waren 10 mooie jaren’

29 april 2020

BSR Agency

Hockeyster Charlotte Vega heeft haar loopbaan beëindigd. De 29-jarige aanvalster speelde de afgelopen jaren voor hockeyclub Amsterdam, waarmee ze vorig jaar landskampioen werd. Vega scoorde 5 keer in 21 interlands voor Oranje.


"Na 10 mooie hockeyjaren in de hoofdklasse heb ik besloten om te stoppen als tophockeyster. Ik heb veel hoogtepunten mogen beleven, zoals trips met Oranje en interlands, 2 Europese titels met Amsterdam en als toetje vorig jaar ook het landskampioenschap”, aldus Vega.

In 2012 maakte Vega haar debuut in Oranje. Voor haar periode bij Amsterdam speelde ze voor Qui Vive en Pinoké.

Na 10 mooie hoofdklasse hockey jaren, heb ik besloten om te stoppen als tophockeyster. Ik heb veel mooie hoogtepunten mogen beleven zoals, EK jong oranje, NL stages/trips/interlands , 2x Europees kampioen met AHBC❤️ en als toetje vorige jaar ook nog eens LANDSKAMPIOEN ! Ik heb ook een aantal tegenslagen verwerkt zoals een afgescheurde kruisband, het niet behalen van selecties, schouder uit de kom en ander blessureleed. Ik ben het hockey erg dankbaar voor wat het mij allemaal gebracht heeft. Met trots kijk ik terug op een mooie hockeycarrière en is nu het moment daar om mijn stick in de wilgen te hangen! Bedankt voor al jullie support!

814 Likes, 74 Comments - Charlotte Vega (@charlotte_vega) on Instagram: "Na 10 mooie hoofdklasse hockey jaren, heb ik besloten om te stoppen als tophockeyster. Ik heb veel..."