Wageningen knokt zich naar een punt

16:44, 02-11-2014 / Laatste Update: 12:54, 13-12-2023

WAGENINGEN - De vrouwen van Wageningen hielden thuis MOP op een 2-2 gelijkspel. Voor de debutant in de hoofdklasse betekende dat het tweede gelijkspel in de hoofdklasse.

De roodwitte formatie had het meeste balbezit, maar dat leidde in de eerste helft nog niet echt tot grote kansen. De grootste was voor Aimée de Beaumont namens de bezoekers. In kansrijke positie schoof ze de bal wonderwel naast. Zes minuten voor rust viel de 1-0 aan de andere kant. Claudia Veenendaal schoot de bal uit de strafcorner via de stick van Evy Broeder binnen.

De Brabantsen kwamen nog in het eerste bedrijf langszij. Elke de Jager strafte vier minuten voor rust prutswerk in de Wageninge defensie af. De Beaumont maakte er in de 42ste minuut 1-2 van. De thuisploeg rechtte nog één keer de rug. Het profiteerde twaalf minuten voor tijd van een overtal-situatie. Een toegekende strafcorner werd door Claudia Veenendal ziedend hard binnengeslagen.

Wageningen ging op jacht naar de eerste driepunter, maar die primeur zat er niet in. Marjolijn Bosma redde zelfs nog het punt door in de slotminuut een Brabantse strafcorner op magnifieke wijze te keren.

Ondanks het veroverde punt, blijft het verschil met Pinoké drie punten. De Amsterdamsen speelden ook gelijk tegen Oranje Zwart (2-2). Wageningen speelt volgende week thuis tegen Amsterdam.