Weer verlies in topper voor Bloemendaal

20:19, 28-09-2014 / Laatste Update: 16:22, 13-12-2023

BLOEMENDAAL - Voor de tweede maal dit seizoen hebben de hockeyers van Bloemendaal een wedstrijd tegen een topploeg verloren. Rotterdam was op het veld van de Mussen de betere (2-3).

De gasten opende dankzij Jeroen Hertzberger al na een minuut spelen de score door te scoren uit een strafcorner. Simon Gougnard bracht de thuisploeg enkele minuten later nog langszij door eveneens te scoren uit een korte hoekslag, maar daar bleef het bij voor de Bloemendalers in de eerste helft. Rotterdam was overduidelijk de betere partij. De derde treffer van de gasten, van Seve van Ass, paste dan ook helemaal bij het spelbeeld.

Na de hervatting speelde Bloemendaal beter, zonder dat het veel kansen opleverde. De ploeg veroverde een strafcorner –tegen twee korte hoekslagen voor de Rotterdammers- en had een echte kans. Die ging er wel in, dankzij verdediger Matthew Swann die scoorde met een prachtige backhand. Maar meer zat er niet in, waardoor Bloemendaal na het verlies van Kampong, wederom de mindere was van een team uit het linker rijtje.