Van der Weerden knalt Oranje-Rood langs koploper Bloemendaal

Oranje-Rood

admin • 20:53, 26-03-2017 / Laatste Update: 05:25, 07-01-2024

In een zinderende wedstrijd hebben de hockeymannen van Oranje-Rood zondagmiddag een fraaie zege geboekt op koploper Bloemendaal: 5-4. Door deze overwinning doet de nummer 3 van de ranglijst goede zaken met het oog op een play-offticket (plek bij de beste 4).

Aan de Aalsterweg kwam Oranje-Rood tegen Bloemendaal voor de dag zoals coach Lucas Judge dat iedere wedstrijd graag zou willen zien. Met ongekend veel energie, passie en beleving zetten de Eindhovense hockeyers hun tegenstander direct het mes op de keel.

Minkie de grote held

Halverwege de wedstrijd leidde Oranje-Rood met 3-2 door 3 doelpunten van Mink van der Weerden. De eerste en derde uit een strafcorner, zijn tweede goal was een velddoelpunt. Ook Bloemendaals strafcornerspecialist Blake Govers liet zijn klasse zien met twee goals vanaf kop cirkel.

Onder druk

Direct na rust had Oranje-Rood het knap lastig met Bloemendaal. De ploeg van de Eindhovense coach Michel van den Heuvel voerde de druk meer en meer op. Thierry Brinkman zorgde na 10 minuten in de tweede helft voor de verdiende gelijkmaker; 3-3.

Oranje-Rood liet zich echter niet van de wijs brengen en wist steeds beter onder de druk uit te hockeyen. En dan is het maar wat fijn om een strafcornerkoning als Van der Weerden in de ploeg te hebben. Zijn vierde poging leverde zijn derde doelpunt uit een strafcorner op, en zijn vierde goal van de middag; 4-3. Toen Niek van der Schoot een paar minuten later de 5-3 maakte na een zeer fraaie aanval over links, was het helemaal feest in Eindhoven.

Sterke start

Van der Weerden roemde na afloop vooral de sterke start van zijn ploeg. ,,We begonnen echt heel scherp vandaag. En dat moest ook. Als je tegen Bloemendaal vijf minuten staat te pitten, heb je een probleem. Vandaag hebben we echt 70 minuten goed en geconcentreerd gespeeld."