Wisselende perspectieven op dubbele kaakbreuk amateurhockeyer: opzettelijk of ongelukkig?

18 maart 2019

Getty Images/iStockphoto

De hockeyers van de Arnhemsche HC streden zondag in de 3e klasse D voor de punten tegen laagvlieger PW. In Enschede werd met 3-1 gewonnen, maar de zege leverde voor de spits van de Velpenaren wel een gebroken kaak - aan 2 kanten - en een spoedoperatie in het ziekenhuis op.


De Arnhem-aanvaller, die vanwege de ernst van zijn verwondingen heeft aangegeven niet bij naam in de krant te willen, dankt zijn letsel aan een, volgens coach Pierre Regnault, forse en opzettelijke beuk van de PW-aanvoerder. Dat schrijft De Gelderlander.

Update 13.30 uur
De aanvoerder van PW, de 'dader' van bovengenoemd incident, heeft tegen De Gelderlander ook gereageerd. Volgens hem was het allemaal niet zo stellig als dat de coach van de tegenstander zei. "Bij het aannemen van de bal ketste de bal van de stick van de spits van AHC. Vervolgens had ik mijn stick op de bal en nog geen seconde later lagen we allebei op de grond. Een ongelukkige botsing. Beslist geen bewuste beuk van mijn kant."

'Niet aangenaam om te zien'
"Die jongen ging de hele wedstrijd al extreem fysiek en agressief te werk. In deze situatie ging hij echt de grens over”, vond Regnault. "Onze spits heeft een tijd lang zwaargewond en hevig bloedend op het veld gelegen. Hij kon niet meer praten en wist niet meer waar hij was. Het was echt niet aangenaam om te zien. Zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt.”

PW-aanvoerder ontkent agressiviteit
De PW-aanvoerder ontkent ook de hele wedstrijd agressief te zijn geweest. "Mensen die de wedstrijd hebben gezien, bezweren dat er geen opzet in het spel was. Ik heb juist een aantal keren de gemoederen gesust. En de scheidsrechter heeft me geen groene kaart gegeven."

Gebroken kaak
En dat bleek ook aan de diagnose, die later op de avond volgde. "Inmiddels is duidelijk dat hij zijn kaken aan 2 kanten gebroken heeft en dat hij met spoed geopereerd moet worden. Hij krijgt aan 2 kanten platen op zijn kaak. Best een heftige operatie, dus de komende tijd kunnen we zeker geen beroep op hem doen. Maar voor hemzelf is het natuurlijk vooral verschrikkelijk.”