Yes! Nederlandse hockeysters slopen Engeland in halve finale EK (video’s)

23 augustus 2019

ANP

De Nederlandse dames hebben de finale van het EK hockey bereikt. In de halve finale werd Engeland met 8-0 aan de kant gezet. Doelpuntenmakers aan Nederlandse zijde waren Laurien Leurink, Lidewij Welten, Caia van Maasakker, Marloes Keetels en Xan de Waard.


1-0
Oranje kwam al na 4 minuten op voorsprong. Een goed uitgevoerde strafcorner werd vroeg in de wedstrijd binnengeschoten door Leurink.

2-0
Lidewij krijgt de credits voor de 2-0. In het 2e kwart van de wedstrijd begon ze aan een solo en even later stond ze voor de Engelse keepster. Door een goede afronding verdubbelde ze zo de voorsprong voor Nederland.

3-0
In het 2e kwart werd het zelf ook nog 3-0. Dit keer was het Van Maasakker die raak pushte uit een strafcorner.

4-0
Ook in de tweede helft - oftewel het derde kwart - ging Nederland vrolijk door met scoren. Door een doelpunt van Keetels leek de finale zo goed als binnen: 4-0.

5-0
En vlak voordat het 4e kwart begon, werd het ook nog 5-0! De Waard maakte het verschil tussen Nederland en Engeland aan het einde van het 3e kwart nóg duidelijker.

6-0 en 7-0
Pas bij het 6e doelpunt was er een hockeyster die haar naam voor de 2e keer op het scorebord zette. De eer ging in het laatste kwart naar Van Maasakker. Welten scoorde even later ook haar 2e doelpunt: 7-0. Zij scoorde via een strafcorner.


8-0
Leurink besloot de eindstand uiteindelijk op 8-0, 5 minuten voor tijd. De Engelse verdediging leek er helemaal klaar mee, want Leurink kon zo doorlopen.

Finale
In de finale staat Oranje tegenover de winnaar van Spanje - Duitsland. Zij spelen deze vrijdag om 20:30 uur tegen elkaar. De finale is aanstaande zondag om 16:00 uur.