Alex Rins na heerschappij Marquez nieuwe winnaar MotoGP Austin

14 april 2019

Na 6 jaar heerschappij van de Spaanse motorracer Marc Márquez heeft de Grote Prijs van de Verenigde Staten een nieuwe winnaar gekregen. De zege op het circuit in Austin ging naar Alex Rins, die zijn 1e zege in de MotoGP behaalde. De 23-jarige Spanjaard bleef de Italiaanse legende Valentino Rossi nipt voor.


Marquez leek ook deze rit met een ruime voorsprong te gaan winnen, maar een val op 12 rondjes van de finish zorgde ervoor dat er een nieuwe winnaar zou komen. Rins was van de 5e plek gestart en bleek in de slotfase een snellere motor te hebben dan de Yamaha van Rossi.

3e keer
Voor de Spanjaard is het zijn 3e zege op het circuit in Austin. Hij won er in 2013 in de Moto3 en in 2016 in de Moto2. In zijn 3e seizoen in de MotoGP is er nu ook de zege op het hoogste niveau. ,,Ik heb er geen woorden voor", zei Rins. ,,Ik versla hier Valentino, mijn idool toen ik klein was."

Dovizioso
Andrea Dovizioso is de nieuwe leider in het WK. De Italiaan die van de 13e plaats was gestart en als 4e finishte heeft 54 punten. Dat zijn er vier meer dan zijn landgenoot Rossi. Rins volgt met 49 punten en Márquez met 45 punten.