Bendsneyder net buiten de punten in Spanje, Baldassarri wint weer

5 mei 2019

Getty Images

Motorcoureur Bo Bendsneyder is op de 16e plaats geëindigd in de Grote Prijs van Spanje in de Moto2. Op het Circuito de Jerez-Ángel Nieto was WK-leider Lorenzo Baldassarri opnieuw de beste.


De Italiaan van Pons HP40 bleef de Spanjaard Jorge Navarro voor. Augusto Fernández, de Spaanse ploeggenoot van Baldassarri, werd 3e.

Crash
De race werd ontsierd door een schrikbarende crash bij de start waarbij de motor van de voorin racende Australiër Remy Gardner steigerde en hij van zijn motor vloog. Meerdere coureurs ondervonden last van de crash. De race werd stilgelegd en bij de nieuwe start was Gardner afwezig. De Australiër leek op het eerste gezicht niet ernstig gewond te zijn geraakt.

Geen punten voor Bo
Bendsneyder, die als 20e startte, kon in de naar 15 ronden ingekorte race naar de 16e plaats rijden en viel zo net buiten de punten.

Baldassarri
Baldassarri won 3 van de 4 races dit seizoen. Alleen in de grand prix van de Verenigde Staten viel hij uit. De Italiaan heeft 75 punten in de stand om het wereldkampioenschap, Bendsneyder 5.