Bendsneyder pakt weer punten dankzij 9e plek in Japan

admin • 13:39, 15-10-2017 / Laatste Update: 11:59, 15-01-2024

De Nederlandse motorcoureur Bo Bendsneyder heeft bij de Grote Prijs van Japan in de Moto3 7 punten gepakt. De Rotterdammer, die na dit seizoen overstapt naar de Moto2, eindigde op het kletsnatte circuit van Motegi als 9e. De winst ging naar de Italiaan Romano Fenati, die daarmee zijn kansen op de wereldtitel in leven hield.

De Spanjaard Joan Mir had zich op het Twin Ring Circuit in Japan al kunnen verzekeren van het kampioenschap in de lichtste klasse, maar de Honda-coureur eindigde in de regen buiten de punten (17e). Het podium was volledig Italiaans, met naast Fenati zijn landgenoten Niccolò Antonelli (2e) en Marco Bezzecchi (3e).

Met nog 3 grands prix te gaan, heeft Mir in de WK-stand een voorsprong van 55 punten op Fenati. De Spanjaard, die dit seizoen 8 van de 15 races won, krijgt volgende week in Australië een nieuwe kans om de wereldtitel binnen te halen. Bendsneyder staat met 55 punten op de veertiende plek in het klassement.