Bendsneyder snelt bij opener Moto2 naar plek 11

Sjors Tanis • 18:14, 08-03-2020 / Laatste Update: 21:24, 08-01-2024

Bo Bendsneyder heeft zijn knappe kwalificatie voor de Grote Prijs van Qatar in de Moto2 niet kunnen doortrekken in de race. De 21-jarige motorcoureur van NTS RW Racing begon de 1e GP van het seizoen vanaf de 5e plek, zijn beste startplaats ooit in de Moto2, maar moest meteen bij de start al veel plaatsen prijsgeven. Hij finishte als 11e.

De zege op het circuit van Losail ging naar de Japanner Tetsuta Nagashima, die zijn 1e zege ooit boekte in de Moto2.

Italianen op 2 en 3

Hij bleef op zijn Red Bull KTM de Italianen Lorenzo Baldassarri en Enea Bastianini een seconde voor. De Amerikaan Joe Roberts, die de pole had veroverd, eindigde als 4e.

Geen MotoGP vanwege coronavirus

De Spaanse motorcoureur Albert Arenas won in de Moto3. Het raceweekend in Qatar werd zonder een wedstrijd in de MotoGP-klasse afgewerkt in verband met het nieuwe coronavirus. De coureurs in de Moto2 en Moto3 verbleven al enige weken in Qatar voor testen en mochten daarom wel racen.