Bo Bendsneyder heeft ondanks dramatische kwalificatie hoop op punten in Assen

29 juni 2019

ANP

Bo Bendsneyder heeft een topresultaat zondag bij de TT in Assen uit zijn hoofd gezet. Het zal al een hele klus worden bij de beste 15 te eindigen in de Moto2 en daarmee in de punten voor het WK te rijden.


"Ik ga in de warming-up nog iets proberen aan de afstelling. Van de top 10 ga ik maar even niet meer uit; dat beetje extra zit er nu niet in helaas. Maar als de 1e ronde goed verloopt, zijn punten wel degelijk mogelijk", klonk het hoopvol na een moeizame kwalificatie, waarin Bendsneyder niet verder kwam dan de 24ste plaats.

Motor is slecht
De Rotterdammer was vol goede moed naar Assen gekomen voor zijn thuisrace. Hij voelde zich in vorm en rijden voor eigen publiek geeft altijd extra energie. Maar de vrolijke stemming in zijn team sloeg al gauw om toen bleek dat er totaal geen snelheid in de motor zat. Bendsneyder kreeg maar geen gevoel met de machine en reed in de trainingen rondetijden die veel te langzaam waren.

'Constant blijven zoeken'
"We snapten er niets van. Het was een grote puzzel en soms leken we het passende stukje te hebben gevonden, maar dan bleek dat toch weer niet zo. Het was constant blijven zoeken naar de juiste afstelling."'Moe, niet moedeloos'
Al met al lijkt de TT van Assen bij voorbaat al een zware tegenvaller. "Ik word er moe van, niet moedeloos. Ik weet dat je in het racen nooit moet opgeven. Alles is nog mogelijk en als ik in de warming-up nog wat kan vinden om de motor sneller te maken, kan er toch nog iets moois uit komen."

Top 5 best gelezen

The "Google Analytics Top Content" widget requires the plugin, "Google Analytics for WordPress by MonsterInsights", to be installed and activated.

Install plugin | Activate plugin.