Calvin Vlaanderen pakt op Sardinië eerste GP-zege in MXGP: ‘Ik word vanavond dronken’

15 mei 2022

MXGP

Motorcrosser Calvin Vlaanderen heeft bij de Grand Prix van Sardinië zijn 1e zege in de MXGP geboekt. De 25-jarige in Zuid-Afrika geboren Nederlander won op het circuit van Riola Sardo beide manches.


Vlaanderen had nog niet eerder het podium gehaald in de MXGP. Hij werd een week geleden 4e in de GP van Italië. Vorig seizoen eindigde hij op het zware zandcircuit in Sardinië ook al als 4e. Dat was tot dan toe zijn beste resultaat in de MXGP.

Dronken avond
"Ik heb hier geen woorden voor, eerlijk gezegd", zei Vlaanderen, die zijn familie en team bedankte. "Ik word vanavond dronken."

Coldenhoff
In de 2e manche bleef Vlaanderen landgenoot Glenn Coldenhoff voor, die als 2e eindigde. Na een 8e plaats in de 1e manche werd Coldenhoff daarmee 3e in de uitslag. De Spanjaard Jorge Prado werd na twee 3e plekken 2e. Brian Bogers eindigde na twee 5e plaatsen als 6e.

Gajser
Tim Gajser houdt de leiding in het WK. De Sloveen eindigde als 2e in de 1e manche, maar werd slechts 12e in de 2erace.

Herlings
Jeffrey Herlings ontbrak. De regerend wereldkampioen maakte onlangs bekend dat hij het hele seizoen overslaat. Herlings brak begin dit jaar in de voorbereiding op het seizoen het hielbeen van zijn linkervoet en moest een operatie ondergaan.