🎥 | Heftige crash in Austin: Moto3-coureurs vliegen door de lucht, allen ongedeerd

4 oktober 2021

Check de beelden van het enorme ongeluk dat de herstart van de COTA Moto3 Grand Prix van zondag, in het Amerikaanse Austin, stopte. De pas 18-jarige Deniz Öncü veroorzaakte per ongeluk een gruwelijk incident.


De KTM-rijder zou uitgeweken zijn van zijn lijn en in die van een andere coureur zijn gaan rijden. Volgens de wedstrijdleiding was dit in strijd met de regels. Öncü, die naar aanleiding hiervan een raceverbod kreeg, zag toe hoe zijn achterwiel contact maakte met het voorwiel van Jeremy Alcoba, waarna de Italiaan op de grond viel.

Moto3-crash Austin
Alcoba's machine werd vervolgens op topsnelheid geraakt door coureurs Andrea Migno en titelverdediger Pedro Acosta. Beiden werden keihard gelanceerd en vlogen over het circuit. Gelukkig liep geen van de rijders ernstig letsel op.

Het incident kwam slechts een week na het heftige ongeval waarbij het jonge talent Dean Berta Viñales het leven liet. Viñales' overlijden betekende al de 3e tienerdode in de zogeheten juniorcategorieën. Na dit incident werd besloten niet meer te herstarten.