Dakar gaat voor Tilburgs prima: ‘Ik wil wel graag iets verder naar voren’

8 januari 2017

Tilburgs Truck Parts
Frank Tilburgs houdt schade beperkt

Frank Tilburgs leverde zijn DAF-trucks voor de rustdag van de Dakar Rally redelijk ongehavend af in het bivak. Veel meer dan standaard onderhoudswerkzaamheden was er niet te doen voor de monteurs.

 "We hebben wat stuurkogels moeten vervangen. De scheur in de voorruit was mijn eigen schuld. Verder hebben we nog niks gehad”, overliep Tilburgs de eerste week van de Dakar Rally. "De 19e plaats op de rustdag: we mogen niet mopperen.”


'Hoop dat ze iets bedenken'
De trucker vond het jammer dat de 6e etappe was afgelast wegens wateroverlast in Bolivia. Ook zondag viel er in La Paz weer veel regen. De vraag is of het eerste deel van de marathonetappe op maandag gewoon door kan gaan. "Ik hoop toch dat ze iets bedenken”, zei Tilburgs.


'Verder naar voren'
"Het zou voor ons wel gunstig zijn als die gewoon gereden kan worden. Ik wil wel graag iets verder naar voren. De 19e plaats in het klassement is mooi, maar ik denk dat er nog wel meer in zit. Als de 2e week zo gladjes verloopt als de 1e zeker. Er kan natuurlijk nog van alles tegenzitten, maar we zijn tevreden tot nu toe.”