Daley Mathison (27) komt bij crash bij Isle of Man TT om het leven

Imago Sport

Bart van der Wijst • 20:10, 03-06-2019 / Laatste Update: 17:48, 07-01-2024

Daley Mathison is maandagochtend op 27-jarige leeftijd om het leven gekomen bij de Isle of Man TT. Hij verloor al vroeg in de race de macht over zijn BMW-motor en crashte. Het nieuws werd bevestigd door de organisatie en de vrouw van Mathison.

— Isle of Man TT (@iom_tt) 3 juni 2019

Het ging mis voor Mathison na ongeveer 3 kilometer bij het plaatstje Snugborough. De race werd meteen afgebroken met een rode vlag en de coureurs zochten de pits weer op. Uiteindelijk besloot de organisatie dat er niet verder geracet werd. Peter Hickman werd uitgeroepen als winnaar, omdat hij aan kop reed op het moment van de rode vlag.

Vaste gast

Mathison, die in 2014 debuteerde op het eiland, was een vaste gast van de race. In 2016, '17 en '18 stond hij telkens op het podium bij de TT Zero race voor elektrische motoren. Hij startte in 19 TT races en finishte 14 keer. Daarbij pakte hij 6 zilveren en 8 bronzen medailles.