Dijbeenbreuk zet Jeffrey Herlings in de wacht

21 juli 2014

GENK - Motorcrosser Jeffrey Herlings is maandagavond met succes geopereerd. De Elsendorper brak eerder op de dag zijn dijbeen tijdens de liefdadigheidswedstrijd Everts and Friends in Genk.

Volgens het Red Bull KTM Factory Racing MX2 Team gaat het om een schone breuk. Dr. Driessen heeft in het ziekenhuis van Genk een pin in Herlings' linkerbovenbeen aangebracht. Herlings zou drie dagen in het ziekenhuis moeten blijven. Hoelang zijn herstel gaat duren is nog onbekend.

Herlings zou zondag in het Tsjechische Loket opgaan voor zijn derde wereldtitel in de lichte klasse op rij. Naast de Grote Prijs van Tsjechië mist hij sowieso de GP van België (3 augustus in Lommel). Ook zijn debuut in Amerika (Herlings wilde tussendoor op 9 augustus de AMA national van Unadilla rijden) moet worden uitgesteld. Hoewel de 19-jarige wonderboy de wereld al vaker versteld heeft doen staan, lijkt het onwaarschijnlijk dat hij tijdig fit is voor het tweeluik in Zuid-Amerika. Het WK-seizoen wordt daar op 7 september (Trindade, Brazilië) en 14 september (Leon, Mexico) afgesloten. Desondanks kan Herlings, die de laatste 27 GP die hij reed won, nog gewoon wereldkampioen worden. Zijn ploeggenoot Jordi Tixier moet de achterstand van 145 punten nog maar zien in te lopen. Er zijn nog maximaal 200 punten te winnen.

KTM-chef Pit Beirer was de enige die maandagavond met een verklaring kwam. "Jeffrey is jong en erg fit. We hebben er alle vertrouwen in dat hij net zo sterk terug zal komen."