Dramatisch weekeinde compleet: Bendsneyder crasht in Assen

30 juni 2019

ANP

Bo Bendsneyder beleefde een beroerde zondag. De 20-jarige Rotterdammer, uitkomende in de Moto2, ging in zijn thuisrace in Assen al in de 2e ronde onderuit. Het dramatische weekeinde werd zo compleet.


Racen voor eigen publiek op een circuit dat je op je duimpje kent; normaal gesproken kunnen coureurs dan wat extra’s geven. Dat was Bo Bendsneyder dan ook van plan, maar al vanaf de 1e training liep het voor geen meter bij de Rotterdammer. Hij kreeg nooit een goed gevoel op de motor, zocht tijdens elke training naar de juiste afstelling maar vond die nooit. Het resulteerde in een 24e startpositie.

Top 15 was het doel
Een goede klassering had Bensneyder daarom al uit zijn hoofd gezet. Als alles mee zou zitten moest een plekje bij de top 15 kunnen, zo redeneerde hij hoopvol. Een dergelijke klassering zou nog WK-punten opleveren. Die kon de Rotterdammer bovendien wel gebruiken. Bendsneyder maakt een matig seizoen door en staat met slechts 5 punten op de 21e plek in de WK-stand.

Valpartij
Maar alles zat niet mee, dat was al na 2 ronden duidelijk. De coureur ging onderuit in de binnenbocht en zag zijn toch al geringe kansen in rook opgaan. Hij bleef even liggen in de grindbak en werd ondersteund toen hij de baan verliet. Volgens de organisatie was de coureur ‘ok’.