Zuur! Inhaalrace De Vries in Formule E onbeloond door tijdstraf ná race

23 november 2019

Nyck de Vries

Nyck de Vries heeft toch geen punten overgehouden aan de 2e race van dit seizoen in de Formule E. De 24-jarige Fries, die dit jaar kampioen werd in de Formule 2, kwam op het circuit van Diriyah in Saudi-Arabië als 7e over de finish.


Enkele uren na de race meldde de organisatie echter dat De Vries door een tijdstraf is teruggezet naar de 16de plaats.

Inhaalrace
De Nederlander moest de 2e race van het openingsweekeinde van de Formule E beginnen vanaf de 23e plaats. De Vries werkte zich met enkele fraaie inhaalacties naar voren in de race die door enkele safetycar-situaties behoorlijk rommelig verliep. De Brit Alexander Sims zegevierde in Diriyah, voor de Braziliaan Lucas Di Grassi. Maximilian Günther eindigde als 3e, maar de Duitser werd enkele uren na de race teruggezet naar de 11de plek omdat hij een concurrent had ingehaald terwijl de safetycar op de baan was. Stoffel Vandoorne, de Belgische teamgenoot van De Vries bij Mercedes, werd daardoor 3e.

In het WK leidt Sims met 35 punten, gevolgd door Vandoorne met 30. Robin Frijns, 5e in de 1e race en uitgevallen in de 2e, heeft 10 punten. De Vries staat op 8 punten na zijn 6e plaats in de openingswedstrijd. De volgende wedstrijd is op 18 januari in Chili.