🎥 | Francesco Bagnaia heeft wereldtitel MotoGP binnen ondanks 9e plaats in slotrace

Sjors Tanis • 15:58, 06-11-2022 / Laatste Update: 06:34, 08-01-2024

Francesco Bagnaia heeft de wereldtitel in de MotoGP veroverd. De Ducati-coureur stelde het kampioenschap veilig in de laatste race van het seizoen in Valencia.

Zijn Franse rivaal Fabio Quartararo had de GP op Circuit Ricardo Tormo moeten winnen om zijn titel te kunnen prolongeren, maar de wereldkampioen van vorig jaar kwam niet verder dan de 4e plaats. Check hierboven de samenvatting!

Bagnaia 9e in Valencia

Bagnaia (25) nam geen risico's in Valencia en kwam als 9e over de finish. Dat was ruim voldoende om de 1e Italiaanse wereldkampioen in de MotoGP te worden sinds zijn illustere landgenoot Valentino Rossi in 2009.

Quartararo voerde in de eerste maanden van het seizoen het WK-klassement aan, maar in het 2e deel van het jaar werd hij overvleugeld door Bagnaia. De Italiaan won 7 grands prix, Quartararo zegevierde 3 keer.