Franse motorcrosser Vialle schrijft GP van Nederland op zijn naam in Valkenswaard

admin • 17:10, 08-03-2020 / Laatste Update: 13:46, 07-01-2024

Tom Vialle heeft de Grote Prijs van Nederland in de lichte klasse MX2 op zijn naam geschreven. De 19-jarige Franse motorcrosser van het KTM-fabrieksteam verdiende op het circuit van Valkenswaard de meeste punten met de 1e plaats in 2e manche en de 2e in de 1e manche.

Vialle nam de leiding in het wereldkampioenschap over van de Belg Jago Geerts, die in Valkenswaard de 1e race won, maar in de 2e als 7e langs de finishvlag kwam.

Teleurstelling

Bas Vaessen, 8e in de 1e heat, begon sterk aan de 2e race en reed de 1e 3 ronden in 2e positie achter Vialle. De 22-jarige Limburger had de pech dat plots zijn motor het begaf. Vaessen droop teleurgesteld af.

Van de Moosdijk

Roan van de Moosdijk ging niet meer van start in de tweede manche. De Europees kampioen in de MX2 blesseerde in de 1e race een enkel. Hij reed die race met pijn uit, maar was niet meer in staat nogmaals op de crossmotor te stappen.