Geblesseerde Jeffrey Herlings mikt op GP Mexico

30 juli 2014

Geblesseerde Jeffrey Herlings mikt op GP Mexico

HEUSDEN-ZOLDER - Motorcrosser Jeffrey Herlings werkt toe naar de laatste GP van het seizoen, op 14 september in Mexico. Dat vertelde de 19-jarige Elsendorper woensdag op een in de werkplaats van de Oostenrijkse crossmotorfabrikant KTM belegde persconferentie.

​Trainingscentrum
Herlings brak 21 juli zijn dijbeen, 6 dagen voor hij in Tsjechië zijn wereldtitel MX2 leek te gaan prolongeren. In plaats van een mooie trip naar Amerika volgt er nu een bezoek aan het Red Bull trainingscentrum in Salzburg.

Inhaalrace
Zijn teammaat Jordi Tixier, die in Tsjechië zijn eerste GP-zege boekte, is inmiddels aan een lange inhaalrace begonnen. De Fransman moet nog altijd 102 punten inlopen. Er staan nog 3 GP's op het programma.

Clash
Herlings hoopt op een clash in Mexico. Maar daarvoor gaat hij niet zijn gezondheid op het spel zetten. ,,Mexico halen is al een overwinning op zich. Het zou prachtig zijn als ik binnen 8 weken kan revalideren, maar een wereldtitel is niet belangrijker dan mijn been. Ik moet over 20 jaar ook nog fatsoenlijk rond kunnen lopen. Ik rij daar alleen als het bot aan elkaar is gegroeid en de doktoren het ok vinden om te racen", aldus Herlings.

Karakter
,,Dan wil ik het sowieso proberen, al moet ik het dan op ervaring en karakter doen. Ik mis door mijn blessure de
feeling op de crossmotor en mijn conditie kan ik ook niet optimaal op peil houden."