Herlings verstevigt WK-leiding na tweede plek

21:56, 14-06-2015 / Laatste Update: 23:14, 12-12-2023

Motorcrosser Jeffrey Herlings heeft met een tweede plek in de Grote Prijs van Italië zijn enorme voorsprong in de strijd op het wereldkampioenschap in de MX2-klasse nog verder uitgebouwd.

De Sloveen Tim Gajser won de GP op het circuit van Maggiora met een derde plek in de eerste manche en een tweede plek in de tweede. Herlings stuurde zijn KTM in de tweede manche naar de zege maar dat was vanwege een zesde plek in de eerste manche onvoldoende voor de eindoverwinning.

In de stand voor het wereldkampioenschap heeft Herlings na negen ronden 398 punten. De Zwitser Valentin Guillod (Yamaha) en de Let Pauls Jonass (KTM) delen de tweede plaats met 259 punten.
Brian Bogers keerde in Italië weer terug nadat hij de laatste twee wedstrijden had gemist vanwege een schouderblessure. De KTM-rijder behaalde een veertiende plek in de eerste reeks en een zesde in de tweede.

In de MXGP-klasse was de Fransman Romain Febvre (Yamaha) de beste. Hij won de eerste manche en wist zich na een vroege val in de tweede terug te knokken tot een zesde plaats. Glenn Coldenhoff stond na twee races op de vijftiende plaats.

De Duitser Max Nagl (Husqvarna) moest in Italië tevreden zijn met de zevende plaats maar bleef leider in de tussenstand voor het WK. Hij heeft 360 punten, dertig meer dan de regerend wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) uit Italië.