‘Jumbo stapt uit motorsport, maar supermarktketen blijft sponsor Max Verstappen’

3 januari 2023

Getty Images
jumbo-stapt-uit-motorsport-maar-blijft-sponsor-max-verstappen-formule-1

Supermarktbedrijf Jumbo gaat afscheid nemen van de motorsport en houdt sponsoring van de autosport kritisch tegen het licht. Dat meldt het Algemeen Dagblad.


Door sponsoring van motorsportteams kwam het bedrijf vorig jaar in opspraak. De teruggetreden Frits van Eerd werd opgepakt in een witwaszaak, die onder meer draait om sponsorcontracten in de motorsport.

Verstappen
De supermarkt wil breken met dat verleden, zo blijkt uit de stappen die Jumbo nu neemt. Jumbo trekt zich op termijn volledig terug uit de motorsport en ook sponsoring van autosport zal worden afgebouwd. Uitzondering daarop is de sponsoring van Formule-1 wereldkampioen Max Verstappen, die heeft voorlopig een doorlopend contract.

Het is onduidelijk wat het besluit van Jumbo betekent voor andere sporters. Jumbo is een grote sponsor in de gemotoriseerde sporten. De supermarkt sponsort diverse teams. Bijvoorbeeld ook Jeffrey Herlings, meervoudig wereldkampioen motorcross. Het bedrijf is bovendien volop actief in de autosport, met Van Eerd die zelf racet met zijn eigen Racing Team Nederland. Daarmee deed hij onder andere mee aan de 24 uur van Le Mans. Ook IndyCar-coureur Rinus van Kalmthout wordt gesponsord door de supermarktketen.