Legendarische Valentino Rossi beslist voor 1e race of hij doorgaat in de MotoGP

25 april 2020

Motorsport-legende Valentino Rossi hoopt in 2021 nog in wedstrijdverband op de motor te zitten. De 41-jarige Italiaan neemt het besluit daarover nog vóórdat het huidige MotoGP-seizoen gaat beginnen.


Door de coronacrisis zijn de eerste 11 Grands Prix van het seizoen al afgelast. De GP van Tsjechië op 9 augustus is de 1e race die voorlopig nog wel op de kalender staat. "Het zou niet leuk zijn om zonder te racen afscheid te moeten nemen", zei de 9-voudig wereldkampioen zaterdag in een videochat van zijn team Yamaha.

Vale vale
"Ik hoop er in 2021 nog bij te zijn, de beslissing daarover moet vallen voor de start van het wereldkampioenschap." In januari werd al bekend dat de veteraan aan zijn laatste seizoen bij topteam Monster Energy Yamaha MotoGP begint. De routinier moet aan het einde van het jaar plaatsmaken voor de 21-jarige Fransman Fabio Quartararo.

Yamaha bood Rossi aan om de plek van Quartararo bij zusterteam Petronas Yamaha SRT over te nemen. 'The Doctor' wilde eerst zijn niveau testen tijdens enkele races om te zien of hij nog een jaar aan zijn indrukwekkende loopbaan wilde vastplakken.

'Word langzamer'
"In het 2e deel van vorig seizoen was ik vaak te langzaam om voor de plekken in de top 5 te vechten. Daarom had ik in de eerste 5 of 6 races van dit seizoen willen kijken hoe goed ik nog was. Er zijn wat dingen veranderd binnen het team en ik heb een nieuwe hoofdmonteur. Misschien brengt dat me wel terug naar de top."

Rossi, die vorig jaar slechts 7e werd in de WK-stand, zal zijn besluit nu moeten nemen zonder te weten hoe goed hij nog is. "Het liefst wil ik doorgaan, maar het is geen makkelijke situatie. Ik wil in elk geval stoppen op het circuit."