Van der Mark crasht op Imola na botsing met Melandri

admin • 16:51, 13-05-2018 / Laatste Update: 21:11, 07-01-2024

Michael van der Mark (Yamaha) is in de 10de race van het seizoen in het WK Superbike gecrasht. De Nederlander kwam op het circuit van het Italiaanse Imola in de 10de ronde in botsing met de Italiaan Marco Melandri (Ducati). Beide motorcoureurs, die met elkaar in gevecht waren om de derde plek, vielen uit.

Jonathan Rea won de race. De Brit boekte al zijn 59e zege in het WK Superbike en evenaarde daarmee het recordaantal zeges in deze klasse van zware motoren van zijn landgenoot Carl Fogarty. Rea leidt ook riant in het WK.

Terug op ranglijst

Van der Mark eindigde zaterdag op Imola als 6de in de negende race. Door zijn uitvalbeurt van zondag scoorde de Rotterdammer geen punten; hij zakte in de tussenstand naar de 6de plaats.