Van der Mark krijgt mooi nieuws op Donington

4 juli 2019

ANP

Michael van der Mark mag vrijdag de vrije training op circuit Donington Park rijden. De medische staf van het circuit heeft de Rotterdamse motorcoureur, uitkomend in het WK Superbike, fit verklaard. De polsblessure die hij 2 weken geleden opliep, wordt daarna opnieuw beoordeeld, maakte zijn team bekend.


Van der Mark crashte twee weken geleden zwaar op het circuit van Misano in het Italiaanse Rimini. Hij liep een hersenschudding op, breuken in zijn rechteronderarm en pols en 2 gebroken ribben. Een operatie aan zijn pols was noodzakelijk, maar heeft volgens de coureur wel wonderen verricht. "Ik heb geen krachtverlies in de pols en heb alleen wat meer moeite met bewegen. Verder heb ik er nauwelijks last van en heb ik net zo intensief kunnen trainen als anders."

Goede herinneringen
"Fit zijn om te rijden is niet genoeg, ik moet fit zijn om te racen. Dat weet ik pas na de 1e vrije training", zei de Nederlandse wegracer eerder deze week. Hij bewaart goede herinneringen aan Donington Park. Van der Mark won vorig jaar beide races op het Britse circuit. Dit seizoen begon de vorm ook te komen, hij won 3 weken geleden in het Spaanse Jerez zijn 1e race van dit seizoen.