Marquez wint in Australië na val Viñales

27 oktober 2019

AP

Marc Márquez heeft bij de Grote Prijs van Australië zijn vijfde opeenvolgende winst geboekt. De Spanjaard, al verzekerd van de wereldtitel, zag Maverick Viñales in de laatste ronde onderuit gaan. De twee toonaangevende coureurs waren verwikkeld in een strijd om de zege.


,,Ik schakelde een versnelling terug en ineens lag ik eraf. Ik weet niet precies wat er gebeurde, misschien zat ik te ver naar binnen. Ik weet het niet. Het is mijn fout, maar normaal crash ik niet op deze manier", zei Viñales over zijn crash.

Viñales, die vorig jaar won in Australië, was op het circuit van Phillip Island vanaf pole-position gestart. De kwalificatie was wegens de harde wind verplaatst naar zondag. De beslissing werd genomen nadat de Portugese KTM-coureur Miguel Oliveira zwaar ten val was gekomen toen een windvlaag zijn motor bij hoge snelheid van de baan blies. Oliveira had geluk en kwam er vanaf met wat kneuzingen.

Achter Marquez werd de Brit Cal Crutchlow tweede en de Australiër Jack Miller reed in eigen land naar de derde plaats. Er zijn nog twee wedstrijden in de MotoGP: volgende week in Maleisië en over drie weken in Valencia.