Márquez ziet dankzij hitte kansen op TT ondanks matige kwalificatie: ‘Hoe warmer hoe beter’

29 juni 2019

ANP

Het is even wennen voor 5-voudig wereldkampioen Marc Márquez. De Spanjaard start zondag voor het eerst dit seizoen niet vanaf de voorste rij in een race uit de MotoGP. De sterrijder uit het fabrieksteam van Honda vertrekt bij de TT van Assen vanaf de 4e positie en dat is 2e rij.


"Toch ben ik tevreden over mijn snelheid. Ik wist dat de kwalificatie lastig zou zijn, omdat de concurrentie groot is. Maar het ziet ernaar uit dat de hitte in ons voordeel is. Hoe warmer, hoe beter”, vertelde Márquez na de kwalificatie.

De 26-jarige wegracer, die dit jaar al 4 grands prix won en riant leidt in het kampioenschap, won vorig jaar een enerverende TT. Hij verwacht opnieuw een spannende race. "Er zijn zeker 4 tot 5 man die de snelheid hebben om te kunnen winnen. Ik denk dat het 'close' wordt.”

Jonge Fransman verrast
Márquez zal moeten afrekenen met onder anderen Fabio Quartararo. De jonge Fransman ontwikkelt zich razendsnel en veroverde de pole voor de 89e TT. De coureur uit het Yamaha-team van de Nederlandse manager Wilco Zeelenberg won weliswaar nog geen race dit jaar, maar lijkt wel iedere race sneller te worden. "Hij is een natuurtalent en kan op elk circuit mee met de topmannen. Als je op pole staat, moet je in ieder geval voor het podium gaan", zei de oud-wegracer.